-   HÄMEEN HELPPO NOSTO

Kuljetus ja kuormaus


Yhtiömme sokerijuurikkaan kuormaus- ja kuljetusmäärät ovat vaihdelleet aloitusvuoden 2002 jälkeen alle 10 000 tonnista 70 000 tonniin ja vuonna 2017 Helppo Nosto ei ollut tehdaskujetusta operoimassa ollenkaan.

Vuodelle 2018 moni asia muuttui. Toteutamme kuormausta koko Hämeen kuljetusalueella Ropa Maus-4, kaudesta 2023 alkaen Maus-5 tyyppisellä puhdistuskuormaajalla. Laitteessa myös kivien poisto-osio.

Kuormaus pyritään hoitamaan klo 4.00 -20.00 välisenä aikana, jolloin isännillä on valvontamahdollisuus inhimillisenä aikana. Puhdistava kuormaus poistaa talikoinnin tarvetta aumalla ja vähentää huomattavasti riskitilanteita.

Ohjeistuksessa pyrimme opastamaan aumapaikkojen valinnassa niin, että sokerijuurikkaan-aumapaikat valitaan kantavan tien vierestä ja mahdollisimman läheltä rekalle sopivaa kääntöpaikkaa. Näin kuormaus nopeutuu ja ongelmia ja peltojen sotkemista tapahtuu vähemmän syksyn huonoissa sääolosuhteissa. Myös sähkölinjojen alle tehdyt kuormat hidastavat kuormausta. Kuormauskalustomme ulottuu pääsääntöisesti kuormaamaan pellolla olevan auman suoraan tiellä odottavaan koneeseen. Pellolle jää vain kerta-ajojäljet kuormauskoneesta, mikä poikkeaa huomattavasti perinteisestä pyöräkuormaa / traktorikuormauksesta.

Kuljetuskalustona yhtiömme käyttää juurikkaan ajoon erikoistuneita sopimusautoilijoita, jotka itsenäisinä yrittäjinä toimivat alihankkijoina ajossamme. Kuljetuskapasiteetti, autojen lukumäärällinen tarve, kartoitetaan vuosittain tilatun sokerijuurikkaan kuljetusmäärän mukaan. Näin pääsemme tehokkaaseen ja taloudelliseen tulokseen, joka näkyy järkevinä ajomäärinä autoilijalla sekä viljelijän etuna alempien kustannusten muodossa.

 
Sopimusviljelijöille  (käyttäjätunnuksella)
Autoilijoille  (käyttäjätunnuksella)

Ajankohtaista

 
Nyt valmistautumaan syksyn 2024 juurikkaan nostoon. Ole nopea ja tilaa nostosi jo nyt!

 
 
 
Syksyn rahtinostotarjous Hämeen kuljetusalueelle
280 eur + alv / ha ennen kuljetuskauden alkua tehtyihin tilauksiin.

 
 
 
Hämeen kuljetusalueen alustava kuljetussuunnitelma
Lähetetty alueen juurikkaanviljelijöiden sähköposteihin 5.9.2023

 
 
» Näytä kaikki
Copyright © 2018-2024 | Hämeen Helppo Nosto | Webbinen.net