-   HÄMEEN HELPPO NOSTO

Nosto-ohjeita


Isännän tai hänen edustajansa on oltava paikalla noston alettua näyttämässä aumapaikat (ellei aiemmin toimitetusta kartoista asia selviä) ja merkittävä kylvösaumat avauskohtiin 100 metrin välein. Vaihtoehtoisesti kylvössä jätettävä kylvämättömiä merkkihaukia päisteriville saavuttaessa n. 50 - 100 metrin välein.

Päisterivejä kylvettävä 35 -36 kpl. Riviväli 45 tai 50 cm. 6 rivin välein sauma saa olla leveämpikin mielellään. Nostokoneen kuljettaja voi tarvittaessa leventää päisteen riittäväksi nostotyölle poikittaisella nostolla.

Naatin talteen kerääjä varaa kuljetuskaluston paikalle jo valmiiksi. Nostokone ei odota, vaan nosto aloitetaan välittömästi koneen saavuttua tilalle.

Nostokoneen kuljettaja ilmoittaa noston alkamisesta noin vuorokautta ennen tilalle tuloa. Naatin talteenkeräyksessä jo muutamaa päivää aiemmin.
Konevastaava / noston suunnittelija voi päättää nostojärjestyksen muutoksista eri lohkojen ja tilojen kesken nostokauden aikana, mahdollisten sää tai muiden olosuhteiden pakosta. Hänellä on oikeus siirrellä koneiden toiminta-alueita alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen.

Maakivet ja muut esteet, sekä lähteet ja upottavat alueet on merkittävä pimeässä havaittavalla merkillä, esim. heijastavalla aurauskepillä.
Isot pintakivet ehdottomasti kerättävä kelasilppurin rikkoutumisen estämiseksi.

Merkkaamattomuudesta johtuva koneen rikkoutuminen ja mahdolliset koneen nostokustannukset laskutetaan viljelijältä.

Viljelijä on velvollinen huolehtimaan, että nostokoneella on tilaa siirtyä lohkoille. Koneen mitat; leveys 3,3 metriä, korkeus 4 metriä, pituus 15 metriä ja paino 28 tonnia.

Pellonreunat raivattava puista ja pensaista. Vapaata tilaa ylöspäin 6 metriä.

Nostokoneen kuljettajien ruoka- ja kahvitauoista Oy sopii kuljettajien kanssa ja niissä noudatetaan yleisiä sopimuksia ja kuljettajat hoitavat ruokahuoltonsa itse.

Nostotyön turvallisuuden ja nostokoneen kuljettajien työrauhan takaamiseksi koneen ohjaamoon, eikä välittömään läheisyyteen sallita ylimääräisiä henkilöitä.

Siirtokustannuksia voidaan periä erityisen pitkillä matkoilla.


Hämeen Helppo Nosto OY:n hallitus.

 
Sopimusviljelijöille  (käyttäjätunnuksella)
Autoilijoille  (käyttäjätunnuksella)

Ajankohtaista

 
Nyt valmistautumaan syksyn 2024 juurikkaan nostoon. Ole nopea ja tilaa nostosi jo nyt!

 
 
 
Syksyn rahtinostotarjous Hämeen kuljetusalueelle
280 eur + alv / ha ennen kuljetuskauden alkua tehtyihin tilauksiin.

 
 
 
Hämeen kuljetusalueen alustava kuljetussuunnitelma
Lähetetty alueen juurikkaanviljelijöiden sähköposteihin 5.9.2023

 
 
» Näytä kaikki
Copyright © 2018-2024 | Hämeen Helppo Nosto | Webbinen.net